Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΔΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ

ΔΣ : ολογράφως διοικητικό συμβούλιο, όργανο του συλλόγου φοιτητών οικονομικού, αποτελούμενο από 11 έδρες οι οποίες προκύπτουν αναλογικά από τις διεξαγμένες εκλογές του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους.
Ο χαρακτήρας του ΔΣ βασίζεται στην λήψη αποφάσεων δια της αντιπροσώπευσης. Τα επίδικα συνεδριάσεων αφορούν ζητήματα κάθε είδους. Για να τεθεί ένα θέμα προς συζήτηση και απόφαση μέσω ψηφοφορίας είναι προαπαιτούμενο ο εισηγητής της κάθε πρότασης να αποτελεί εκλεγμένο μέλος του ΔΣ
.
Σε πιο απλά ελληνικά μέσα από κάθε εκλογική μάχη βγαίνουν καμιά 10ριά ειδήμονες που θα αποφασίζουν για τον υπόλοιπο χρόνο τι είναι καλό για τον σύλλογο και τους φοιτητές και τι όχι. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο καθένας προκειμένου εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κόμματος που έχει από πίσω , ψηφίζει άσχετα από το συμφέρον των φοιτητών του συλλόγου
Το λογικό ερώτημα που ακολουθεί λοιπόν είναι πως ένας χώρος (βλ. ΚΡΑΧ- ΕΑΑΚ ) που βλέπει τις εκλογές και τα ΔΣ σαν αδιαφανείς διαδικασίες που εξυπηρετούν μικροπολιτικές και απέχουν μίλια μακριά από αυτά που έχει ανάγκη ένας φοιτητής, συμμετέχει σε εκλογές και ΔΣ???
Μήπως το ΚΡΑΧ τελικά μας δουλεύει???
Μήπως το παίζει κριτική στο σύστημα αλλά τελικά το ακολουθεί???
Η αλήθεια είναι πως το κραχ πολύ θα ήθελε να απέχει από τραγελαφικές εκλογικές μάχες που πιο πολύ θυμίζουν σκυλάδικα και clubs( τύπου Πύλη Αξιού) παρά πολιτική διαδικασία.
Αλλά είναι κάτι υπαρκτό που δεν μπορεί να το αγνοήσει.
Η αλήθεια είναι ότι το ΚΡΑΧ πολύ θα ήθελε να απέχει από το ΔΣ που ο καθένας επίδοξος βουλευτής ακολουθεί το τι του λέει το κόμμα του.
Αλλά δεν μπορεί να αφήσει τους ΠΑΣΠΙΤΟΠΚΣΟΔΑΠΙτες χωρίς κανένα έλεγχο, να κόβουν και να ράβουν στις πλάτες των φοιτητών.
Η αλήθεια είναι πως τα ΕΑΑΚ εκεί που έχουν την πλειοψηφία αφήνουν τα ΔΣ ανενεργά γιατί ακριβώς δεν πιστεύουν στη αντιπροσώπευση, γιατί οι φοιτητές είναι οι πιο κατάλληλοι να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους και κανένα κομματόσκυλο.
Στο ΚΡΑΧ λοιπόν πιστεύουμε μόνο στις τόσες μάχες που δίνουμε καθημερινά στα αμφιθέατρα , στους δρόμους, στις απεργίες στις καταλήψεις
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ